M/S ARNØY

Hvordan vi har tilpasset båten

Båter som er egnet til dette formålet, ligger i øverste prisklasse både i anskaffelse og drift. Den har nå to store soldekk, stor inneplass og lett tilgang til et stort HC toalett, og med en kapasitet for opptil 28 personer/rullestoler. Båten er fullt ut tilrettelegges for rullestolbrukere, eldre, blinde og syke. Oppfølging av sikkerheten om bord, er av høyeste prioritet, noe vårt samarbeide med meget dedikerte sjølfolk vitner om.

Trinnfri atkomst til alle båtens dekk og nivåer er et absolutt minimumsmål, et HC-toalett som dekker alles behov, og med alle nødvendige hjelpemidler. Hevbar/senkbar toalett og servant, dusjløsning, og andre nødvendige hjelpemidler. Båten måtte bygges om slik at det er mulig å stige om bord og i land fra både en høy og en lav brygge. Det er tilrettelagt for kontinuerlig strømtilgang på både 12 v, 24 v og 230 v.

FAKTA OM M/S ARNØY

Skipsnavn: M/S Arnøy

Kallesignal: LMLS

Type: Brødrene AA


Lengde: 17,85 meter


Brutto tonnasje: 45 tonn


Bredde:5,40 m


Årgang: 1978


Bygd som: Personellbåt i Forsvaret


Motorer: 2 x Volvo Penta TAMD120, 460 hk/stk


Maksfart: 19 knop


Passasjerer: Godkjent for 75 av Forsvaret


Rullestoler: Rundt 28 stk (inkl. medhjelpere/følge)


Omtegning: Yachtdesigner Peder EidsgårdAlt inventar fjernet, nye salonger, nytt HC-toalett, nytt hvilerom og ombygd bysse. Ny dørk, forsterket skott, eikepanel i salonger, nytt tak i alle rom, ny trapp med heis, nye vinduer og dører.

Alt overskudd fjernet over og under vannlinja, dekkene forsterket, rampe bygd mellom akter og fordekkene, ny inngang bygd i skorsteinen, hele båten skrapt, pusset og malt, nytt teaklignende dekk lagt, installert ramper for ilandstiging.